15 °C Athens, GR
28/03/2020

autenticromanesc.com

UN MAGAZIN SPECIAL

info@autenticromanesc.com
martie 2020
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
DEBIT STIRI

Ce nu ai voie să faci de Buna Vestire!

Luni, 25 martie, este Buna Vestire. Ce NU e bine să faci în această zi, ca să-ți meargă toate bine tot anul.
Una dintre cele mai importante sărbători și vechi sărbători  închinate Maicii Domnului, Buna Vestire este sărbătorită pe data de 25 martie. Ziua marchează un moment plin de tradiții și obiceiuri păstrate cu sfințenie din cele mai vechi timpuri. Iată ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi.
Mâncați Pește ca să fiți sănătoși și voioși tot anul!
Potrivit tradiției, cine mănâncă Pește în ziua de Bunavestire va fi sănătos și bucuros tot anul. Pe de altă parte, nu aveți voie să vă certați, pentru că altfel vă paste necazul. Cine aude cucul cântând ar fi bine să nu fie nemâncat și să aibă bani în buzunar pentru că va avea mult spor. Dacă în schimb, nu veți fi mâncat la cântatul cucului, lucrurile nu vor merge prea bine anul acesta.
Hrana îngerilor
Tot tradiția ne spune că în ziua de 25 martie trebuie să puneți pe pragul casei pâine, sare și apă, aceasta fiind hrana îngerilor. Fetele din sate scot și acum din lăzi toate lucrurile la aerisit și afumă cu tămâie curțile și livezile, pentru a alunga șerpii, insectele și omizile. În unele zone ale țării pentru ca prunii să rodească, se vor stropi la rădăcină cu țuică. Un leac folosit în cosmetica populară este apa provenită din zăpada topită. Atenție! De Bunavestire, nimeni nu are voie să muncească, pentru că va face un mare păcat.

    Marea sărbătoare a Bunii Vestiri să aducă în fiecare casă de romăn binecuvăntări divine.Sănătatea ,liniștea sufletească și întelegerea să domnească în inima fiecărui creștin.Fiți binecuvăntați românii mei!

Related articles

8 Noiembrie- Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril- Pentru binele tău și familiei tale să nu faci sub nicio formă aceste lucruri!

Pe data de 8 Noiembrie biserica ortodoxă îi sărbătorește pe Arhanghelii Mihail și Gavril,prilej de mare praznic bisericesc -se aprind lumănări pentru a avea lumină pe lumea cealaltă.Sfinții Mihail și Gavril sunt trecuți în biblie drept conducătorii cetelor de îngeri,în număr de 9-Serafimi,Heruvimi,Scaune,Arhangheli și îngeri,Domnii,Puteri,Stăpănii și Începători! Sfăntul Arhanghel Mihail-în ebraică numele lui se traduce […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *