15 °C Athens, GR
28/03/2020

autenticromanesc.com

UN MAGAZIN SPECIAL

info@autenticromanesc.com
martie 2020
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
DEBIT STIRI

RUGĂCIUNE PUTERNICĂ DE SĂNĂTATE PENTRU SFĂNTUL PANTELIMON-DOCTOR FĂRĂ ARGINȚI ȘI TĂMĂDUITORUL TUTUROR SUFERINȚELOR!

Pe 27 iulie,biserica creștin ortodoxă sărbătorește pe SFĂNTUL PANTELIMON,DOCTOR FĂRĂ ARGINȚI-TĂMĂDUITORUL TUTUROR BOLNAVILOR!În timpul vieții ajunge foarte cunoscut datorită minunilor înfăptuite și vindecărilor miraculoase.Credința lui imensă face ca mulți oameni să se adune de pe drumul pierzaniei și păgănismului,pe drumul credinței.La moartea tatălui,adus și el în turma Domnului,își va împărți averea săracilor și pentru toate binefacerile făcute nu va primi ,căt va trăi,niciun ban.Își atrage ura și invidia celorlalți medici ,este arestat și la ordinul împăratului MAXIMIAN GALERIU este chinuit groaznic și decapitat în bucăți.Sfintele moaște se găsesc răspăndite în

toată lumea,la noi în țară putem să le găsim în diferite lăcașe de cult,printre care- CATEDRALĂ MITROPOLITANĂ IAȘI,LA CATEDRALA EPISCOPALĂ GALAȚI,LA CATEDRALA ARHIESCOPALĂ GALAȚI ȘI BUCUREȘTI,LA BISERICA SFĂNTUL PANTELIMON.

Rugăciunea către Sfântul Pantelimon pentru vindecare trupească și sufletească-se spune la vreme de boală și tulburare a inimii –

O, Mare Mucenice și Tămăduitorule Pantelimon! Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi și nu lasă să rămână în noi bolile trupești și sufletești de care suferim. Vindecă bolile pricinuite de patimile și păcatele noastre.

Bolnavi suntem noi de lene, de slăbiciune trupească și sufletească-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de dorințe și împătimire de lucrurile trecătoare pământești-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem, o Sfinte Pantelimon …

Bolnavi suntem noi de uitare pentru lucrarea mântuirii, pentru păcatele, neputințele și pentru datoriile noastre-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de ținerea în mintea noastră a râului, de mânie, de ură, de tulburare-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

O, Tămăduitorule a Sfântului Athos și a întregii lumi! Bolnavi suntem noi de invidie, mândrie, îngâmfare, preamărire, de rând cu nemernicia și netrebnicia noastră-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de multele și feluritele căderi în poftele trupului: în desfrânare, în mâncarea cea fără de sat, în nereținere, în desfătare-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Bolnavi suntem noi de prea mult somn, de prea multă vorbire, de vorbire deșartă și de cea săvârșită cu judecată-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

O, Sfinte Pantelimon! Ne dor ochi noștri de privirile păcătoase …

Ne dor urechile noastre de auzul cuvintelor deșarte, a cuvintelor rele, defăimătoare.

Ne dor mâinile noastre neintinse spre săvârșirea rugăciunii și spre faptă cea de milostenie-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Ne dor picioarele noastre nepornite grabnic spre Biserică Domnului, dar care ușor se îndreaptă spre căi rătăcite și spre locuințele acestei lumi-tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

Dar cel mai mult ne dor limbă și buzele noastre de rostirea cuvintelor zadarnice, deșarte, urâte, de nerostirea cuvintelor de rugăciune, de lăuda sau de rostirea acestora cu nepăsare, cu neluare aminte și fără de pricepere- tămăduiește-ne, o, Milostive!

Tot trupul nostru este bolnav:

Bolnavă este mintea noastră și lipsită de înțelegere, înțelepciune și de cugetare.

Bolnavă este voința noastră, care se întoarce de la lucrurile sfinte și se îndreaptă spre lucruri păcătoase, dăunătoare nouă și neplăcute lui Dumnezeu.

Bolnavă este închipuirea noastră, care nu dorește și nu este în măsură să conștientizeze atât moartea și suferința veșnică a păcătoșilor, cât și Fericirile Împărăției Crești, mânia Domnului, patimile lui Hristos pe cruce, răstignirea Lui. O, Sfinte Pantelimon, tămăduiește-ne.

Ne doare totul în noi.

În neputință este sufletul nostru cu toate puterile și priceperile lui.

În neputință este trupul nostru cu toate mădularele lui.

Tămăduiește-ne pe noi, Sfinte Pantelimon, Tămăduitorul cel fără de arginți, Doctorul cel mult iubitor și slugă Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Nu ne lasă pe noi în urgia bolilor și neputințelor, ci tamadiueste-ne cu puterea Harului tău și vom lăuda Preasfânta Treime: pre Tatăl, pre Fiul și pre Sfântul Duh, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu care te trimite spre slujire bolnavilor și vom mulțumi harului tău purtător de vindecări în veci. Amin.

sursa: crestin-ortodox.ro

Related articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *